Min opdrætsetik

Dette er nogle af mine basisholdninger som holder mig til i min opdrætsetik.

  • Alle mine hunde er testet for PLL, PL & KCS før opdræt, nogle er i tilskud også testet for  PRA-prcd og bliver CERF’et.
  • Alle hunde brugt i mit opdræt er i forhold til standarden, ingen hunde er perfekt og man skal tage forældre, bedsteforældre osv. med i overvejelserne også da deres gener vil spille ind på godt og ondt. Når jeg vælger hunde til opdræt, er jeg meget opmærksom og ærlig omkring fejl og med kendskab til tavlen, ved jeg at fejlen kan rettes ud med den rette partner. At hundenes tavler komplimenterer hinanden.
  • Jeg opdrætter få kun fordi jeg kun opdrætter kuld “til mig selv”, jeg laver ALDRIG et kuld uden interesse i at beholde en hvalp. Jeg laver kun kuld som tror 100% på vil give mig en hvalp som jeg kan udstille.
  • Jeg planlægger mere mine kuld ud fra tavler end jeg gør ud fra individet. Linieavl kan gavne lige så meget som det kan skade og derfor er det, som nævnt før, vigtigt at kende hundene i tavlerne og deres helbred, temperament etc. da vi i CCD har problemer som hjerteproblemer, epilepsi, Calves Legg Perthes osv. som vi ikke kan teste for.
  • Mine tæver får aldrig mere end 1-2 kuld, de er 7 år ved det sidste kuld og det svinger hvor gamle de er ved første, nogle tæver er endda 4-5 år. Grunden til at de kan være så gamle før de går i avl er for at give diverse sygdomme tid til at “blomstre” så man har mere sikkerhed for at man står med et rigtig godt og sundt avlsdyr, det er en god metode ved linier som jeg ikke kender så godt personligt. Ved mine “egne” linier ved jeg hvad jeg har med at gøre. Der går minimum 1 år, gerne mere, mellem kuld.
  • Jeg vælger altid familier som jeg har kemi med og jeg holder altid kontakt + jeg er tilgængelig for spørgsmål og gode råd gennem hele hundens liv.
  • Jeg lyver aldrig så vel som jeg ikke vil lyves for. Jeg gør dette med liv og sjæl og mine familier som jeg holder tæt kontakt med, ved hvor meget at dette glæder mig såvel som smerter mig. Hele mit hjerte og sjæl er i disse hunde og deres velfærd. Jeg vælger altid hvalpen udfra dine ønsker og du alt at det gode såvel som det dårlige, at vide om din hvalp – bare spørg enhver familie med hund herfra.

Email endelig og stil spørgsmål 🙂

Leave a Reply