Mine hundes liv

Jeg har altid været forelsket i dyr og haft hunde, katte, fugle, rotter, kaniner osv. Kan simpelthen ikke leve uden 😉 Mine børn har 4 ben, sådan er det bare – de sover i sengen osv. En rigtig dyretosse! 🙂

Jeg har været vild med kineserne i mange år og måtte vente utålmodigt i 8-9 år før jeg fik min egen,  da jeg belsuttede at PSPP og senere ulvehund skulle være  flytte ind, gjaldt det samme, jeg snakkede med forskellige opdrættere, var på udstillinger, besøgte kenneler osv. og pludselig dukkede den helt rette hvalp op – jeg synes jo at man skal vente til man er sikker på at man kan tage sig 100% af sit dyr og dække dets behov.

Jeg går ofte til kurser, læser osv. og videruddanner mig selv om hunde, dyr generelt, jeg har arbejdet i dyrhandel hvor vi solgte hovedsagligt hundeting og jeg læser pt til dyrepasser.

Nu lever og ånder jeg mine hunde – jeg har bla. startet det første og pt stadig eneste Chinese Crested-forum i DK, jeg har også lavet en side dedikeret til Powder Puff’en da så få ved at kineseren fåes i 2 varianter og jeg ELSKER simpelthen de pelsbunker! Jeg havde nogle år en webshop med hundetøj men nu syr jeg selv til mine egne og også andres, så hundene ikke fryser, jeg lavede smukke udstillingsliner til salg + et bi-job som dyrefotograf. Kan simpelthen ikke få nok dyr 😉

Jeg vil prøve at sammenfatte nogle ord omkring mine holdninger til hundehold så I får en idé af hvem, jeg er og hvordan mine hunde bor hos mig. Jeg elsker dyr, har nok et lidt for stort hjerte på det punkt og ville gerne eje alle uønskede dyr hvis jeg havde råd og plads. Omplaceringer af dyr er ikke noget som man gør for sjov, et dyr skal ikke være kastebold og skal kun flytte hvis det gavner dyret/flokken som feks. ved dårlig dynamik i en flok, et stresset dyr og lign.

Der kan selvfølgelig være få tilfælde hvor man af nød går af med sit dyr men i bund og grund, er det ens ansvar at sørge for det dyr til sidste dag! Af samme grund, vil jeg gerne møde hvalpekøbere før afhentningen så jeg kan danne mig et indtryk af den kommende ejer og hjem. Jeg vil jo gerne holde lidt kontakt gennem hundens liv og derfor skal kemien være der så både jeg og hvalpekøber får mest muligt ud af denne kontakt. 🙂

Vi bor i et dejligt hus på 235kvm. på landet med langt til naboen og marker hele vejen rundt, vi har en dejlig stor grund på over 3000kvm med indhegnet have, hvor hundene løber frit! Vores hunde bor i huset med os som kæledyr men vi går ind for opdragelse og grænser. Vores hunde sover i sengen men de må ikke færdes på borde osv. Der findes misforstået kærlighed og jeg tror på at hunde har gavn af grænser og træning om ikke glæde af det! Jeg er absolut ikke hellig men jeg elsker mine hunde så de skal have det godt i mit hjem 🙂

Hunde skal have lov til at være hunde, de skal rulle sig i græsset og løbe rundt og lege i naturen selvom det er en udstillingshund! Og hunde ER hunde, også selvom de har lang, smuk pels eller ingen pels overhovedet. Mine hunde går ikke med tøj, medmindre de fryser – deres behov skal selvfølgelig dækkes men de lever her på deres præmisser, ikke mine. Nogle hårløse har feks. aldrig behov for mere end en trøje i snevejr hvor andre nogle dage fryser inde i det varme hus, så det er meget forskelligt og jeg tror fuldt og fast på at man kan gøre sin HL mere sart end nødvendigt er.

Jeg fodrer mine hunde udfra bla. BARF principper, dvs. at jeg fodrer dem med råt kød, knogler, grønt og også et foder lavet af koldpresset/frisk kød, frisk kød og grønt/frugt uden korn, tilsætningsstoffer osv.  I nogle fodrede jeg udelukkende sådan men det fungerede ikke, hundenes pels og hud led under det så jeg giver tilskud af tørfoder efter samme princip også og det fungerer fint med den kombination.

Mht. at hunde er sjældent alene hjemme en normals arbejdsdag osv.. Min mand arbejder fuldtid men jeg arbejder kun deltid og er ellers hjemme meget af tiden. Jeg synes personligt ikke at hunde skal være alene 8-9 timer hver dag og slet ikke hvalpe! Her hos mig er de meget sjældent alene hjemme så længe og i så fald kigger en hundesitter forbi og hygger med dem, lufter dem osv. Hunde er flokdyr og skal ikke være alene hjemme så længe, jeg har godt nok en flok men den er jeg en del af og derfor savner de mig når jeg ikke er der.

Jeg har en meget naturlig indgangsvinkel til at have hunde og jeg ser stort på racen og at mange folk siger at det er en nem hund, kineseren. Ja, den finder sig i meget men vil man have en glad og dermed nem og god hund, så må man sætte sig ind i behov osv. og dermed mener jeg ikke pelspleje osv. Kinesere og peruanere er ikke nødvendigvis sarte og sky hunde men som alle andre skal den socialiseres som hvalp og stimuleres som voksen. Derfor kommer mine hunde ud at gå ture hver dag i alt slags vejr, vi går op til landsbyen eller en tur ned af markvejen uden snor, vi tager i skoven eller til stranden, vi kommer tit i de lokale hundeskove, vi tager på besøg hos hundevenner, kører med tog eller bil ind til den store by og går ned af gågaden, til udstilling, til forskellige slags træning, til diverse dyremesser osv.

Her hjemme træner jeg min hunde, vi træner forskellige tricks, ikke fordi de skal kunne alverdens ting men fordi de synes det er sindssygt sjovt og det styrker selvtillid og kontakt, vi har agility udstyr som er i haven om sommeren, vi træner søgeøvelser af forskellig karakter både inde og ude, har træklege og legetøj en masse, intelligente hundespil osv.

Vi bor på landet, huset er omringet af marker hele vejen rundt. Vi har alverdens slags dyr som vi elsker og som alle lever i fred og fordragelighed, hundene møder dem alle i hverdage; høns, kat, kaniner, marsvin, hamstere, ænder, slanger osv.

 

Jeg er medlem af DKK og mine hvalpe bliver opdrættet med DKK/FCI stamtavle. Jeg er meget obs på at opdrætte hunde efter standarden fordi jeg gerne vil udstille og absolut fordi jeg gerne vil hjælpe til at forbedre racen og ikke bare spytte kuld ud for at sælge. Jeg sætter ALDRIG et kuld over som jeg ikke selv er interesseret i at beholde fra, som jeg ikke kan se potentiale i hvor de to parter ikke har noget at tilbyde racen positivt. Derfor vil man sjældent se den samme kombination 2 gange, der er få kuld som jeg ikke selv har beholdt hvalp fra og mine hunde får generelt ikke mange kuld da jeg ikke kan bruge mange hvalpe i videre opdræt, det gælder bare om at få den bedste hvalp som er en forbedring af sine forældre. Det er også derfor at jeg har pensioneret flere tæver allerede efter 1 kuld hver – de har givet mig en smuk forbedring så ingen grund til at slide på dem unødigt og nu går vi bare og nyder livet istedet!

En anden ting som er super vigtigt og som jeg ser på før jeg ser på alt andet i mine valg af parringer, det er helbred. Alle mine hunde er testet for PLL, PL & KCS før opdræt, nogle er i tilskud også testet for  PRA-prcd og bliver CERF’et.. Tænder er også vigtigt, de HL må mangle tænder men jeg sætter pris på tandsæt hvor der kun mangler et par stykker. Jeg har set en del PP med mangelfuldt tandsæt og de skal jo have fuldt tandsæt, så derfor er jeg også obs på det i valg af hvalpe.

Det er et fuldtidsjob men det er mit liv og jeg elsker det!

Leave a Reply